Yaay! We hebben het prachtige merk Bufandy in ons assortiment opgenomen!

Bufandy heeft een onwijs mooie collectie sjaals en hoeden van prachtige kwaliteit!♥
Mocht je het merk nog niet kennen zullen wij het even introduceren voor je.

Bufandy haalt de Alpaca wol uit Peru. Hier leven de alpaca’s in het Andesgebergte waar het erg warm kan zijn maar waar ze ook extreme winters kennen. De alpaca’s hebben dé perfecte vacht voor deze weersomstandigheden. De vacht van een alpaca heeft een natuurlijk isolerende kern, dit maakt ze sjaal lekker warm maar ook super licht waardoor deze voor meerdere seizoenen te gebruiken is.

En een reden waarom Bufandy-sjaals zo warm en zacht zijn.


Ze werken met kleine familiebedrijven in Ecuador omdat ze daar het allerbeste de sjaals kunnen weven. Ze vinden het belangrijk om met kleine familiebedrijven nauw samen te werken, zij werken met passie en volgens de traditionele ambacht aan de producten. Ze werken onder goede, humane en financiële arbeidsomstandigheden.

Waarom gebruikt Bufandy “Acryl” in hun sjaals?

De reden dat Bufandy acryl gebruikt is omdat ze de wol ruw borstelen en kaarden. De geweven wolmix wordt daardoor meer uitgedaagd in het productieproces máár hierdoor heb je wel het mega fijne donzige gevoel én look bij hun sjaals.

Ook helpen de langere acryl, synthetische vezels, de sjaals duurzamer te maken. Ze gaan hierdoor véél langer mee en blijven langer mooi!

Bufandy blijft altijd innoverend op het gebied van duurzaamheid. Ze proberen elke keer hun productieproces nóg duurzamer te maken.

Wat een geweldig merk!!! ♥

ONDERHOUD

Onderhoud Sjaals en Plaids:

We moeten het toegeven, het is even een klus om de extreme zachtheid en luchtigheid van onze alpaca producten te onderhouden. Dit is wat je kunt doen:

Met de hand of in een fijnwasprogramma in de machine wassen, op maximaal 30 graden. Drogen aan de lucht en eventueel 10 minuten in de droger op een lage temperatuur om de maximale luchtigheid terug te krijgen.

Stomen is ook een aanbevolen optie.

Tenslotte, voor de perfectie: borstel met een zachte, fijnharige borstel in de richting van de alpaca haren. Strijk vervolgens op een lage temperatuur (max 110 graden) in dezelfde richting.

Onderhoud Hoeden:

In het geval van een vlek, stoom je hoed boven hete stoom (bijvoorbeeld met behulp van een waterkoker) en borstel met een zachte borstel over de vlek totdat deze verdwijnt.

In het geval van een deuk of een oneffenheid in de vorm, houd je hoed boven hete stoom voor enkele seconden. Haal de hoed boven de stoom vandaan en gebruik je handen om de hoed opnieuw te vormen. Beweeg herhaaldelijk over de deuk of oneffenheid.

Wellicht overbodig om te zeggen, maar wees voorzichtig bij de omgang met hete stoom.

Show sidebar
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.