Over het prachtige merk B U Y A L E X


A BEAUTIFUL THING IS NEVER PERFECT

Alexandra van Lennep is de creatieve en veelzijdige vrouw achter buyalex. Als jong meisje droomde zij ervan om stewardess te worden. Of om ‘iets’ met huizen en inrichting te gaan doen. Of met mode. Ze deed het allemaal, en meer. Meet Alex!

Als stewardess vloog ze de hele wereld over en zag ze vooral veel van de Caraïben, Amerika en ontdekte ze veel moois in Europa. Met een natuurlijk gevoel voor stijl en mode is ze al sinds jaar en dag bezig met het interieur van haar bijzondere huis. En na een carrière in de toeristische sector, gevolgd door uitdagende jobs als recruiter, was ze enkele jaren werkzaam in de mode. Al die rijke ervaringen komen nu samen in haar label buyalex, dat in 2014 het levenslicht zag. Alexandra vertelt:

“Ik houd van mode, vormgeving en mooie dingen. Eenvoud, puurheid, zonder opsmuk, dat is mijn stijl. Al langere tijd speelde ik met het idee om tassen te gaan maken. Voor de hand liggende twijfels hielden me tegen: durfde ik dat wel, kon ik dat wel? Toch heb ik de sprong in het diepe gewaagd. In buyalexkomen mijn ideeën tot leven. Hierin kan ik al mijn creativiteit kwijt. Een opleiding in de mode of als ontwerper heb ik niet, maar op zoek naar een leverancier voor het mooiste leer ontmoette ik de beste mentor die ik me kon wensen. En vervolgens vond ik de beste vakmensen die er zijn. Dat ik in het walhalla van de leerindustrie – Waalwijk – woon, helpt buyalex zeker verder. Hier zijn zóveel mensen met leer bezig!

Anders dan veel van de mooie (familie)bedrijven in deze leerregio kan ik niet bogen op jaren ervaring, generatie op generatie doorgegeven. Wat ik anders doe, is het samenbrengen van al mijn ervaringen die ik opdeed, met daarbij een flinke dosis ‘Alex’ en eigenheid. En zorgvuldigheid, het kleinste detail moet kloppen.

De items voor buyalex ontstaan op basis van gevoel. Wat vind ik mooi, welke materialen en vormen spreken me aan? Ik streef naar unieke ontwerpen, voor unieke mensen. Geen limited editions, maar wel kleinschalig, als ware het one of a kind. Belangrijk is dat ze draagbaar zijn en van tijdloze schoonheid zijn. Geen tas waar je snel op uitgekeken bent, maar een tas om heel lang plezier van te hebben.

De buyalex-collectie is van 100% Nederlandse makelij.  Voor ieder ontwerp kies ik de mooiste, hoogwaardige leersoorten. Ieder item wordt met liefde en aandacht gemaakt in een kleinschalig, ambachtelijk atelier in eigen land. Fijn, want zo ben ik van begin tot eind betrokken bij iedere tas die wordt gemaakt. 100%  buyalex.

Vind de waanzinnig mooie collectie van B U Y A L E X in onze winkel!


Show sidebar

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.