J-Label

Wij zijn Janneke en Judith, voormalig jurist en jurist. Met J LABEL tillen we rechtvaardigheid enthousiast naar een hoger niveau. Wij zijn zowel Dutchies als de oprichters en ontwerpers van J LABEL. We hebben ons modelabel en webshop gelanceerd in juli 2018, precies tien jaar nadat we elkaar voor het eerst tijdens een vakantie in Jakarta, Indonesië ontmoetten en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Onze vriendschap en partnerschap drijft ons voortdurend om ons als mens en ondernemer te verbeteren en we delen een enorm verlangen naar gerechtigheid en het verkennen van onze nieuwsgierigheid, wat ons hier zo gepassioneerd over maakt. We zijn allebei moeders, met als doel onze kinderen op te voeden tot onafhankelijke, gelukkige, vrije en bewuste mensen. In het kader van ‘practice what you preach’ hebben we besloten om onze droom een ​​kans te geven door J LABEL te starten, waarmee we stap voor stap bijdragen aan een positief verschil in de wereld.

DUURZAAMHEID MISSIE

We houden van mode, maar we houden nog meer van onze wereld in zijn geheel. Het een moet het ander niet uitsluiten. We hechten veel waarde aan ethische productie, biologische en duurzame materialen en eerlijke werkomstandigheden in de toeleveringsketen. Elke dag nemen we verantwoordelijkheid voor onze rol in het modesysteem. Al onze kledingstukken worden geproduceerd in gecertificeerde fabrieken die door ons en experts in het veld zijn geselecteerd. We proberen afval tot een minimum te beperken en gebruiken altijd de meest duurzame hulpbronnen die we kunnen vinden. We streven continu naar een goede balans tussen geven en nemen van onze wereld en onze medewerkers. Voor ons is dat gerechtigheid.

VOLLEDIGE TRANSPARANTIE 

We zijn vastbesloten om u de informatie te verstrekken om weloverwogen keuzes te maken. Daarom kiezen we ervoor om volledig transparant te zijn over ons productieproces, onze locaties en de gebruikte materialen. We geloven echt dat delen in volledige eerlijkheid deuren zal openen. Als het niet voor ons is, is het misschien wel voor anderen die op deze duurzame reis zijn.

EERLIJKE PRODUCTIE  

Maatschappelijke verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid zijn voor ons zowel in de boodschap als in de praktijk erg belangrijk. Iedereen die betrokken is bij onze producten wordt met respect behandeld, werkt in een veilige omgeving en krijgt een leefbaar loon. We produceren voornamelijk bij Oriënt Fashions in India, in een GOTS- en SA 8000-gecertificeerde fabriek die eerlijke werkomstandigheden en eerlijke lonen garandeert en is bekroond met een OGTC-certificaat voor hun empowerment van vrouwen. Ze hebben een gecertificeerd opleidingscentrum in huis om vrouwen en mannen van het platteland op te leiden en op te leiden om in de mode-industrie te werken. Ze krijgen een salaris tijdens de opleiding en daarna kunnen ze desgewenst een baan in de fabriek krijgen.

Wij zijn van mening dat we in een land als India, waar zoveel geschoolde mensen in de industrie werken met al hun gezinnen, afhankelijk van hun baan en inkomen, een positieve impact kunnen hebben door het goed te doen en door ze te waarderen.

Een klein deel van onze productie vindt plaats bij Bravo Tekstil in Turkije, in een GOTS en BSCI gecertificeerde fabriek. Bravo Tekstil is aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Bij elk product in onze webshop staat precies vermeld waar het gemaakt is.

DUURZAME MATERIALEN

We gebruiken milieuvriendelijke vezels zoals biologisch katoen, FSC Viscose en kapok en we upcyclen door gebruik te maken van dode voorraadstoffen. Onze stoffen zijn Oeko Tex-gecertificeerd en we blijven kiezen en leren voor de best beschikbare duurzame stoffen die er zijn. 

C02 VOETAFDRUK & PLASTIC GEBRUIK 

We compenseren onze CO2-voetafdruk die wordt veroorzaakt door het verzenden van onze collecties van overzee naar Nederland door bomen te planten via het Nederlandse ‘Trees for All’-project. Voor verpakking en etikettering gebruiken we gerecycled karton en gerecyclede en biologisch afbreekbare thuiscomposteerbare materialen. 

TERUGGEVEN 

Sommige stukken uit onze collectie zijn gekoppeld aan een sociaal project om het milieu en de levensstandaard van mens of dier te verbeteren. U herkent deze producten aan een duidelijk bord in onze webshop. Een percentage van de winst wordt gedoneerd aan dit sociale project. 

Ons doel is om uw wensen en eisen voor een betere wereld op de voet te volgen, wat resulteert in een minimale verspilling en continu onderzoek naar de beste duurzame en eerlijke opties die er zijn. We danken je dat je de duurzame reis op dezelfde manier hebt omarmd als wij: met een open hart en een open geest. Rechtvaardigheid staat iedereen goed. Bedankt voor het helpen beschermen van onze planeet terwijl je er fantastisch uitziet.

Show sidebar
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.