Blauwe Hand 1652 is een duurzame conceptstore in hartje Deventer. We staan voor eerlijke keuzes & materialen, sustainable fashion én een warme, oprechte betrokkenheid. Naar jou en de wereld om ons heen. Dit doen wij door te kiezen voor leveranciers met dezelfde betrokkenheid. Die, net als wij, blij worden van items die met liefde en toewijding van de mooiste en meest pure stoffen worden gemaakt.

Wie wij zijn? Leonie & Michèle! Wie denkt: ik zie wat gelijkenis, heeft het goed. Wij zijn namelijk moeder en dochter. Samen zijn we verantwoordelijk voor alles waar Blauwe Hand 1652 voor staat. We kopen samen in, staan beiden in de winkel en delen de liefde voor sustainable fashion.

Leonie is begonnen met de winkel in een prachtig monumentaal pand uit 1652 in de binnenstad van Deventer. Naast het pand zit een doorgang, dat uitkomt op de kloostertuin. Echt een lust voor het oog (En een must see tip als je eens in Deventer bent: Graven 12). Het verhaal gaat dat de nonnen hier vroeger kleding indigoblauw verfden, waardoor ze blauwe handen kregen. Een prachtig verhaal dat Leonie graag terug wilde laten komen in de winkel. De naam was geboren…

Hoe prachtig het pand ook was, het werd te klein. In onze zoektocht (Michèle was in de tussentijd al ‘part of the team’) naar een nieuwe locatie, werden we opnieuw verliefd op het prachtige pand waar we nu zitten. Gevestigd in een straat die bekend staat om alle leuke boetiekjes, voelen wij ons helemaal thuis. Het is heerlijk om te zien dat iedereen in de Kleine Overstraat met aandacht en liefde werkt aan zijn of haar winkel. Hier gaan wij niet meer weg.

We zien je graag in onze winkel!

Liefs
Leonie & Michèle

 

Vind bij onze merken alle duurzame labels die wij verkopen of ga meteen naar onze nieuwe collectie.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen die binnenkomen?
Volg ons dan op facebook en instagram zodat je niks mist!